Jouw erkende taxateur in Nederland

Informatie over het taxatierapport

Taxatie Informatie
Bij De Taxatie Centrale willen wij jou graag op de hoogte stellen van wat er allemaal bij een taxatie komt kijken, zodat het je een idee geeft van wat wij precies doen. Daarnaast zul jij met deze taxatie informatie beter in staat zijn om jouw taxatierapport te lezen. Wij willen naar onze klanten altijd zoveel mogelijk helderheid en transparantie uitstralen. Vandaar dat wij je graag informeren over hoe het hele taxatieproces eruit ziet. Onderstaand vind jij de taxatie informatie die wij belangrijk achtten wanneer je jouw taxatierapport beter wilt leren lezen.

Wat is een taxatie?
Een taxatie is een bepaling van de waarde van een woning, bedrijfspand of ander object. Een taxatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke en erkende taxateur die weet waar hij het over heeft. Het is belangrijk dat jij een object laat taxeren wanneer je het bijvoorbeeld wilt verkopen of verzekeren. Meer informatie over wat een taxatie is.
Informatie over het taxatierapport
Een taxatierapport geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens van jouw woning. Zo geeft het taxatierapport aan hoeveel een bepaalde woning waard is. Wanneer jij bijvoorbeeld een huis wilt kopen of verkopen kan een taxatie ook handig zijn om beter over de prijs te kunnen onderhandelen. Meer informatie over het taxatierapport.

Redenen voor een taxatie
Er zijn een meerdere redenen voor een taxatie te bedenken, waardoor jij een taxateur nodig zou kunnen hebben. Als jij een hypotheek afsluit of oversluit vraagt jouw bank of andere financiële instelling om een taxatierapport. Ook bij het verhogen van jouw hypotheek is een taxatie verplicht. Meer informatie over redenen voor een taxatie.
Informatie over soorten taxaties
Er zijn meerdere soorten taxaties. Het is namelijk niet zo dat een taxateur alleen huizen taxeert. Er zijn taxaties van veel verschillende soorten objecten die uitgevoerd worden. Die taxaties worden uitgevoerd worden met veel verschillende doeleinden. De Taxatie Centrale richt zich alleen op de taxatie van woonhuizen. Meer informatie over soorten taxaties.

Taxatie woonhuis
Een taxatierapport geeft aan hoeveel de woning die jij wilt kopen of wilt verkopen waard is. Het wordt uitgevoerd door een deskundige en erkende taxateur. Banken en hypotheekverstrekkers hebben een taxatierapport nodig om er zeker van te zijn dat de vastgestelde waarde van jouw woning betrouwbaar is. Meer informatie over de taxatie van een woonhuis.

 

Vragen? Neem contact op!

De voordelen van De Taxatie Centrale:

  • Kwalitatief het beste rapport
  • Geen extra kosten achteraf
  • Door alle banken erkend
  • Door het NWWI erkende taxateurs
  • Uitgebreid aandacht voor uw taxatie
  • Ervaren taxateurs uit uw woonplaats
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×