Jouw erkende taxateur in Nederland

Soorten taxaties

Soorten Taxaties
Over het algemeen taxeert een taxateur niet enkel huizen en bedrijfspanden. Voor veel verschillende soorten objecten is een taxatie uit te voeren. Het doel van de taxatie kan echter per object verschillen. Bij Taxatie Eindhoven wordt enkel gefocust op het specialisme, namelijk de taxatie van huizen en bedrijfspanden.
Er zijn een hoop uiteenlopende redenen waarom mensen een taxatie laten uitvoeren. Zo kun jij een taxatie laten uitvoeren op het moment dat jij een woning gaat kopen of verkopen, wanneer jij een bepaalde waarde aan de Belastingdienst moet doorgeven of wanneer je een hypotheek wilt afsluiten.

Los van het doel van de taxatie is het uiteraard van belang dat de taxatie altijd op een onafhankelijke en betrouwbare manier wordt uitgevoerd.

Hieronder kunt jij een opsomming vinden van de verschillende soorten taxaties die over het algemeen het meest uitgevoerd worden:

Taxatie voor een hypotheek
Een bank of andere financiële instelling wil altijd graag een erkend taxatiebewijs hebben alvorens ze u een hypotheek verstrekken. Hiermee kunt u namelijk garanderen dat de woning waarvoor u een hypotheek aanvraagt een bepaalde waarde heeft.

Taxatie voor het kopen van een woning
Uiteraard wil je nooit teveel betalen op het moment dat je een woning koopt. Om er voor te zorgen dat je een beter beeld krijgt van wat een goede prijs is kunt jij een taxatie laten uitvoeren.

Taxatie voor het verkopen van een woning
Jij wil je huis natuurlijk niet voor een spotprijsje verkopen. Wanneer jij de waarde van de woning weet kunt jij een realistische vraagprijs bepalen en weet je zeker dat je nooit te weinig geld ontvangt.

Taxatie van nieuwbouw of verbouw vanaf tekening
Het is ook noodzakelijk om een taxatierapport te hebben op het moment dat je een nieuwbouwwoning of verbouwing in de planning heeft en je hier een hypotheek voor wilt afsluiten.

Taxatie bij het verdelen van bezit
Ook wanneer bezit moet worden verdeeld kan een taxatierapport erg handig zijn. Op deze manier kunt u eventuele conflicten voorkomen.

Taxatie voor fiscale doeleinden
Op het moment dat je bezit wilt overdragen moet je altijd een bepaald percentage belasting betalen. Om er zeker van te zijn dat je niet teveel of te weinig aan de fiscus betaald is het verstandig om een taxatie aan te vragen.

Taxatie voor het bepalen van de herbouwwaarde(art. 275 WvK)
Deze taxatie is vaak noodzakelijk bij het afsluiten van een opstalverzekering.

Taxatie in verband met de WOZ-waarde (Wet op de Onroerende Zaken)
Op het moment dat je het niet eens bent met de huidige WOZ waarde van uw woning en je bent in het bezit van een erkend taxatierapport dan heb jij de mogelijkheid om in beroep te gaan. De WOZ-waarde wordt door de belastingdienst gebruikt voor de heffing van onroerende zaakbelasting, de vermogensbelasting, het eigenwoningforfait en de waterschapsbelasting.

Vragen? Neem contact op!

De voordelen van De Taxatie Centrale:

  • Kwalitatief het beste rapport
  • Geen extra kosten achteraf
  • Door alle banken erkend
  • Door het NWWI erkende taxateurs
  • Uitgebreid aandacht voor uw taxatie
  • Ervaren taxateurs uit uw woonplaats
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×